Čarodějnické potřeby z přírodnin

Pro všechny věkové kategorie

S blížícím se čarodějnickým svátkem jsme se rozhodli se na tento den předem připravit a v přírodě vyrobit nějaké potřeby a pomůcky pro čarodějnice a kouzelníky. Materiál jsme hledali v parku a tvořili jsme taky venku.

Co budeme potřebovat:

klacky, klacíky, větvičky, jehličí...

kameny

provázek nebo přírodní lýko či stébla trávy

permanentní fixy

peříčka nebo korálky na dozdobení

1. Čarodějnické koště nebo košťátko

Nechte děti najít si vhodný materiál a vymyslet, jak vyrobit koště s pomocí materiálu z přírody. Dobře poslouží různě kroucené klacky a menší větvičky nebo třeba jehličí.

Pomozte jim s upevnením na klacek za pomoci provázku nebo lýka - chce to pořádný uzel, aby zametací část dobře držela.

* S koštětem lze hrát různé hry - třeba s jeho pomocí přemisťovat míček po zemi nebo ho s ním odpalovat, jako s golfovou holí. 🙂 A samozřejmě na něm můžete zkusit závodit, jako pořádné čarodějnice!

2. Magické kameny

Každá pořádná čarodějnice ovládá kouzla, umí číst tajné znaky a předvídat budoucnost z magických run.

Vy si můžete vytvořit svoji abecedu tajných znaků nebo kouzelnou vyprávěcí sadu (ve stylu "story cubes" apod.) jen s pomocí kamenů a permanentní fixy. Nechte děti vymyslet si svoje znaky a pak s nimi čarovat, vyprávět, počítat apod...

3. Kouzelnicé hůlky

Dejte dětem za ůkol si v přírodě najít svůj ideální klacík pro výrobu vlastní magické hůlky. Nejlíp je ozdobíte loupáním kůry nebo s pomocí barevných permanentních fixů, bavlnek, peříček, případně korálků. Můžete je také ozdobit svými vlastními tajnými runami.

Blog o tvoření vymýšlí, dělá a píše Kateřina Košťálová, kterou najdete na fb jako Ku.kačka a kde najdete i jiné její aktivity.