Stromy z papírových roliček

Pro všechny věkové kategorie

Začalo jaro, tak je ideální čas na to, povídat si o proměnách přírody v průběhu roku, o ročních obdobích a třeba si tohle téma doplnit i nějakým tvořením.

Já osobně nemám moc ráda tvoření z papírových roliček, ale tady se jejich použití hezky nabízí a výsledek může být vkusný. Navíc si při tom můžeme hezky názorně ukázat, z jakých částí se strom skládá.

IMG_20210312_132223536_PORTRAIT

Co budeme potřebovat:

4 roličky od toaletního papíru

karton nebo čtvrtky

temperové/ prstové barvy/ pastelky

štětce, houbičky

nůžky

1. Kmeny a koruna

Jako první si pomalujeme roličky tak, aby vypadaly jako kmeny stromů. Stačí namalovat hnědou barvou, kdo ale chce, může se klidně pustit do větších detailů kůry apod 🙂

Na karton nebo čtvrtku si nakreslíme obrys koruny a vybarvíme ji - použijeme takové barvy, které jsou typické pro dané období - zelená v létě, žlutá/ červená na podzim apod..

2. Větve, květy, plody

Do koruny domalujeme prvky typické pro dané období - kvítky, lístky, plody, sníh... V této fázi můžeme i vystřihovat a lepit z barevného papíru.

Na stromě může samozřejmě hnízdit i nějaký ptáček, sedět veverka apod..

3. Spojení

Když máme všechny části suché, nastřihneme roličku nahoře na dvou místech nůžkami a do těchto zářezů zasuneme postupně všechny koruny.

4. Hra

Nyní můžete stromy použít pro další aktivity - můžete je řadit, přiřazovat k nim kartičky s předměty typickými pro dané období, nebo si o ně zahrát kvarteto z dílny Atelieru v lese 🙂