Malování ve sněhu

Pro všechny věkové kategorie

No ehm, malování.. ono to nakonec dopadne trochu víc abstraktně, ale je to skvělá zábava, když napadne alespoň trochu sněhu.

Stačí trošku barvy a sníh se promění v malířské plátno 🙂

Co budeme potřebovat:

Potravinářské barvy

kelímky nebo sklenice

trocha vody

stříkačky, stříkací lahvičky, kapátka nebo lahvičky od sprejů...

1. Příprava

Připravte si potřebné věci, teple se oblečte (nejlépe tak, abyste se nebáli umazat) a vydejte se proměnit bílý sníh v moderní umělecké dílo. Rozpusťte si v kelímcích potravinářské barvy ve vodě (stačí i troška - podle množství barvy můžete vytvářet odstíny nebo míchat barvy dohromady).

Najděte si venku pěkné místo, které ozdobíte - my jsme s dětmi použili plochu v parku jako plátno a zkoušeli stříkat barvu stříkačkou nebo lahví s úzkým hrdlem. Obojí vám vytvoří linku, kterou můžete "malovat" motivy podle fantazie - chce to chvilku cviku, ale je to zábava!

2. 3D malování

Můžete si také postavit sochy ze sněhu a barevně je dotvořit. Nebo obarvit koule a nechat je zmrznout jako dekoraci. Případně barevně vybarvovat svoje stopy nebo kapat do sněhu kapátkem... anebo cokoli jiného, ony si děti něco vymyslí 🙂

3. Finální úpravy

My jsme si pak se zbytky barvy jsme dali soutěž ve stříkání na dálku - každý si zvolil jiný odstín, aby se to dalodobře porovnávat. A nezůstalo jen u jednoho pokusu - děti vůbec nechtěly domů, tak to zkoušely pořád dokola :

Tak hurá do toho, užijte si to! 🙂

Blog o tvoření vymýšlí, dělá a píše Kateřina Košťálová, kterou najdete na fb jako Ku.kačka a kde najdete i jiné její aktivity, třeba online tvoření.