Balení na dovolenou

Pro všechny věkové kategorie

Máme za sebou dlouho očekávanou dovolenou - první s prckem u moře. Dlouho jsem řešila, co s sebou, aby se zabavil a abychom se zároveň vešli do co nejmenšího zavazadla (letěli jsme).

Připravila jsem proto trochu jiný druh příspěvku, ale jsme na blogu, a tak myslím, že to sem taky patří 😉 Chci vám proto dnes ukázat, co jsme s sebou zabalili a jak jsme to využili..

1. Knížky

Synovi budou brzy dva roky a poprvé jsme letěli do ciziny a ještě navíc k moři. Téma nových knížek s sebou bylo tedy nasnadě - letadla a moře 🙂

Hlavně na zabavení při čekání na letišti a během letu jsme mu koupili knížku s tématem letiště a měla úspěch během celé dovolené - neustále se vracel k tomu, co na letišti viděl, jaká vozidla kolem jezdila, hledal v obrázcích známé věci a rozšiřoval si slovní zásobu (třeba o tahač nebo radar 😉 )

Druhou knížku jsme mu koupili z druhé ruky a je to taková ta knížka s okénky s tématem moře. Každý den jsme si nad ní povídali o tom, co jsme ten den u moře viděli a zapojili jsme jí i do hraní a přiřazování.

Doporučuju pořídit knížky neokoukané - o to déle zabaví (hlavně po cestě).

2. Moře od Atelieru v lese

S sebou jsem dál zabalila pár aktivit k tématu moře od Ateliéru v lese. Tentokrát jsem si dala víc záležet s laminováním a nejdříve jsem vše vystřihla a pak až laminovala a znovu střihala, aby byly kartičky opravdu vodě odolné a mohli jsme je používat i u vody.

Kartičky na přiřazování jsem doplnila suchými zipy, kulaté kartičky a pracovní karty na spojování jsem spojila kroužkem a doplnila smazávací fixou.

Navíc jsem vyrobila ještě dvě cestovní krabičky s magnety, o těch se ještě rozepíšu ve zvláštním příspěvku.. 🙂

3. Figurky

Mořské materiály jsem doplnila o pytlíčky s mořskými tvory od Safari Ltd. V mnoha případech se pěkně doplňují s obrázky od Ateliéru v lese, ale určitě najdete i jiné, levnější plastové figurky... Výhoda je, že jsou malé, skladné, synek si s nimi vyhrál v písku, v moři i v lavoru s vodou na zahradě.. a přiřazoval je i ke knížce nebo ke kartičkám AvL.

4. Duhový kruh od Atelieru v lese

Duhový kruh u nás frčí už nějakou dobu a přibalila jsme ho i s sebou. Synek se teď učí barvy a baví ho přiřazování. Využili jsme s figurkami i s kamínky na pláži 🙂

(Našli jsme všechny odstíny, dokonce kousek fialové mušle 🙂 )

5. Desky a pytlíček

Materiály od Ateliéru v lese jsem jsem synkovi dala do průhledných desek se šikovnými kapsičkami, figurky jsem dala do pytlíčků a nakonec si synek nesl většinu sám ve svém batůžku 🙂

6. Drobnosti na pláž

Navíc jsem vzala už jen malý plastový balónek do vody, který se nám taky osvědčil a malou sadu na písek - lopatku a kornout na pískovou zmrzlinu. To se mi vešlo do kapsy batohu a dva týdny bylo o zábavu postaráno 😉

Pokud se chystáte k moři nebo jinam na dovolenou, přejeme vám i dětem pohodu a klid a budeme rádi, pokud nám pošlete ukázky toho, jak na cestách využíváte naše materiály vy 🙂

Blog o tvoření vymýšlí, dělá a píše Kateřina Košťálová, kterou najdete na fb jako Ku.kačka a kde najdete i jiné její aktivity a nápady.